Filety z kurczaka z natką pietruszki – przepis na 6 porcji ( 82 kcal/ 1 porcję)

Filety z kurczaka z natką pietruszki – przepis na 6 porcji ( 82 kcal/ 1 porcję)

Składniki:

- 2 piersi kurczaka,
- 2 pęczki natki pietruszki,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka oliwy,
- sól, pieprz.


Opłukane piersi kurczaka osuszyć, lekko rozbić, oprószyć pieprzem. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Posiekany czosnek rozetrzeć z solą. Filety natrzeć czosnkiem z solą, obficie posypać natką pietruszki, zwinąć w rulony, spiąć szpilkami lub obwiązać nitką, posmarować olejem lub oliwą. Włożyć do rękawa do pieczenia, ułożyć na blasze i piec w piekarniku w temp. 190 stopni ok. 40 min.

Udostępnij to: