Sałatka brokułowo-jajeczna przepis na 4 porcje (97 kcal/porcje)

Sałatka brokułowo-jajeczna przepis na 4 porcje (97 kcal/porcje)

Składniki:

- 1 brokuł,
- 1 mała papryka,
- 2 jajka,
- 1 cebula,
- 1 łyżka octu winnego,
- 1 łyżeczka łagodnej musztardy,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- sól, pieprz.


Główkę brokułu podzielić na różyczki, gałązki pokroić w plasterki. Brokuła zblanszować (gotować kilka minut) w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Jajka ugotować na twardo, pokroić w cząstki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobne piórka. Brokuły wymieszać z papryką, cebulą i polać sosem przygotowanym z octu, musztardy, oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Dodać jajka i delikatnie wymieszać.

Udostępnij to: